Επέμβαση αρθροπλαστικής

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Ένας από τους λόγους που πολλοί ασθενείς, στην εποχή μας-και όχι μόνο- αμελούν να συμβουλευθούν γιατρό για ένα πρόβλημά τους είναι ο φόβος ότι αυτό θα τους πάρει πολύ χρόνο, κάτι που θα έχει συνέπειες είτε την επαγγελματική είτε στην προσωπική τους ζωή.

Ένας από τους λόγους που πολλοί ασθενείς, στην εποχή μας-και όχι μόνο- αμελούν να συμβουλευθούν γιατρό για ένα πρόβλημά τους είναι ο φόβος ότι αυτό θα τους πάρει πολύ χρόνο, κάτι που θα έχει συνέπειες είτε την επαγγελματική είτε στην προσωπική τους ζωή.

Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι και αυτό που αφορά το ισχίο. Όμως, η λύση που μας προτείνει ο γιατρός Ευάγγελος Γάκη είναι η πλέόν ενδεδειγμένη, μια και η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο δεν υπερβαίνει το 24ωρο.

Το τελευταίο ήμισυ του αιώνα μας υπήρξαν πολλές τεχνικές στον χώρο της ορθοπεδικής και της αρθροπλαστικής, οι οποίες και εστιάζονται στην αντικατάσταση της άρθρωσης. Κυριότερος παράγων που συντελεί στην καταστροφή της αρθρώσεως είναι η οστεοαρθρίτις. Άλλοι παράγοντες είναι οι αυτοάνοσες  παθήσεις, η άσηπτη νέκρωση και οι μετατραυματικές αλλοιώσεις από κατάγματα και τροχαία ατυχήματα. Την τελευταία 10ετία ο κ. Γάκης εκτελεί με επιτυχία την πιο διαδεδομένη τεχνική των δυτικών χωρών: την Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργική  M.I.S  (Μinimally Ιnvasion Σurgery).

Η σοβαρή προσέγγιση, η ασφάλεια ενός μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος, η οργάνωση του  χειρουργείου και η βαθιά γνώση στις αντοχές και την επιλογή  των υλικών καθώς και η χρήση εξελιγμένων εργαλείων κατέστησαν την ομάδα του χειρουργού μια από τις επιτυχημένες σε αποτελέσματα παγκοσμίως.

Ο χειρουργικός χρόνος δεν υπερβαίνει τα 20-25 λεπτά για την αντικατάσταση της άρθρωσης του ισχίου και ο ασθενής κινητοποιείται​ άμεσα  την ίδια ημέρα μερικές ώρες μετά. Όσον αφορά την παραμονή στο νοσοκομείο το 80%  των περιστατικών παίρνουν εξιτήριο εντός 24 ωρών. Το αποτέλεσμα αυτό αποδεικνύει την ποιότητα εργασίας της χειρουργικής ομάδας του κ. Γάκη.Τα εκπληκτικά αποτελέσματα σε αυτή την επέμβαση συγκρίνονται μόνο με μεγάλα νοσηλευτικά κέντρα των ΗΠΑ όπου οι ασθενείς βγαίνουν από το νοσοκομείο στο ίδιο χρονικό διάστημα όσον αφορά την ωριαία παραμονή τους. Σε πολλές περιπτώσεις όπου και αν συνθήκες και οι ενδείξεις το επιτρέπουν  διενεργείται με επιτυχία η ταυτόχρονη αντικατάσταση και των δυο αρθρώσεων. Όπως, όμως, υπογραμμίζει ο κ. Γάκης, δεν τον βρίσκει σύμφωνο η κούρσα του εντυπωσιασμού για παραγωγή επίπλαστων αποτελεσμάτων  στον δυτικό κόσμο και ιδιαίτερα στην Αμερική έχουν ως αποτέλεσμα, ασθενείς να φεύγουν την ίδια ημέρα αλλά τα ποσοστά επαναεισαγωγών τους από τις επιπλοκές είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Με τις μεθόδους της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής έχουμε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας μας λέει  και είμαι περήφανος που συνέβαλα και συμβάλω σε αυτή την δημιουργική επιστημονική κούρσα βελτίωσης των μετεγχειρητικών αποτελεσμάτων.
Στόχος μας είναι μόνο ο άνθρωπος.
Η επανάσταση στη ολική αρθροπλαστική από τον κ. Γάκη σε 5 γραμμές:

✔️ Χρόνος 20-25 λεπτών χωρίς να απαιτείται μετάγγιση αίματος

✔️ Κινητοποίηση σε μερικές ώρες με ελεύθερη βάδιση

✔️ Ανέβασμα στις σκάλες την ίδια ημέρα

✔️ Εκπαίδευση που γίνεται στον ασθενή, χωρίς ανάγκη φυσικοθεραπείας στο στάδιο της αποθεραπείας

✔️ Έξοδος εντός 24 ωρών από το νοσοκομείο, ως αποτέλεσμα συνεχούς  προσπάθειας χωρίς ποιοτικούς συμβιβασμούς από τον ιατρό και την ομάδα του.

Περισσότερα Άρθρα

Share:

Επικοινωνήστε

To site χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την ορθή λειτουργία του. Με την είσοδο σας συναινείτε σε αυτό.