Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος
Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος

Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος

Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος
Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος

Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος με την Τεχνολογία Rosa Knee

Είστε μοναδικοί, όπως και η ατομική σας ανατομία. Γι ‘αυτό ο ορθοπεδικός χειρουργός Ευάγγελος Γάκης προσφέρει στο ιατρείο του τη ρομποτική τεχνολογία ROSA Knee, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον εξειδικευμένο χειρουργό να προσαρμόσει την τοποθέτηση του εμφυτεύματος γόνατος μόνο για εσάς.

Πιο αναλυτικά, το ROSA Knee System αποτελεί ένα ρομποτικά υποβοηθούμενο χειρουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην εκτέλεση χειρουργικής αντικατάστασης γόνατος. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που βοηθούν στην εκτομή των οστών και στην αξιολόγηση της κατάστασης των μαλακών ιστών προκειμένου να διευκολυνθεί η τοποθέτηση του εμφυτεύματος ενδοεγχειρητικά.

Τα δεδομένα που παρέχονται από το ROSA Knee βοηθούν στη σύνθετη λήψη αποφάσεων και επιτρέπει στον ορθοπεδικό χειρουργό να χρησιμοποιεί τεχνολογία λογισμικού υπολογιστή για τον έλεγχο και τη μετακίνηση των χειρουργικών οργάνων, επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια και ευελιξία κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Η ακριβής εφαρμογή του μοσχεύματος γονάτου είναι σημαντική για την άνεση και τη συνολική εμπειρία σας μετά από χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος. Το γόνατο ROSA χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέχθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να ενημερώσει τον χειρουργό για λεπτομέρειες σχετικά με τη μοναδική ανατομία σας που μπορεί να επηρεάσουν την εφαρμογή του εμφυτεύματος. Αυτό επιτρέπει στον χειρουργό να σχεδιάζει και να εκτελεί μια χειρουργική επέμβαση εξατομικευμένη με βάση τις ατομικές σας ανάγκες.

Για ποιους ενδείκνυται η ROSA® Robotic Total Knee Replacement;

Το ROSA® Robotic Knee System για ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος ενδείκνυται για άτομα με οστεοαρθρίτιδα πρώιμου έως μέσου σταδίου του γόνατος που εμφανίζουν συμπτώματα όπως πόνο στο γόνατο, πρήξιμο και αίσθηση κλειδώματος, που δεν είναι επιδεκτικό στη συντηρητική θεραπεία. Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική ασθένεια των αρθρώσεων που προκαλεί διάσπαση και ενδεχομένως απώλεια χόνδρου στην άρθρωση που επιτρέπει στα οστά να τρίβονται μεταξύ τους οδηγώντας σε οδυνηρή κίνηση.

Προεγχειρητική Προετοιμασία για Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος με ROSA® Robotic

Η προεγχειρητική προετοιμασία είναι παρόμοια με τις περισσότερες διαδικασίες ολικής αντικατάστασης γονάτου. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τεχνικές αντικατάστασης γόνατος, το ROSA Knee System χρησιμοποιεί μια σειρά ακτίνων Χ για τη δημιουργία τρισδιάστατων εικόνων (3D) της μοναδικής ανατομίας του γόνατος ενός ατόμου. Αυτή η τρισδιάστατη εικόνα δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο σχέδιο με βάση τις ιδιαιτερότητες της ανατομίας του γόνατος ενός ατόμου πριν από την εκτέλεση ρομποτικής αρθροπλαστικής γόνατος.

Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος

Χειρουργική Διαδικασία με το ROSA® Robotic Total Knee Replacement

Σε γενικές γραμμές, η χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιεί το σύστημα γονάτου ROSA είναι παρόμοια με εκείνη μιας παραδοσιακής ολικής αντικατάστασης γόνατος, αλλά εκτελείται με τη βοήθεια ενός ρομποτικού βοηθού. Το ρομποτικό σύστημα δεν εκτελεί τη διαδικασία από μόνη της. Η χειρουργική επέμβαση εκτελείται εξ ολοκλήρου από τον χειρουργό σας, ο οποίος κινεί τους ρομποτικούς βραχίονες σύμφωνα με το εξατομικευμένο σχέδιο που έχει αναπτύξει για το γόνατο σας. Το ρομποτικό σύστημα ROSA είναι ένα επιπλέον εργαλείο για να καθοδηγήσει τον χειρουργό σας να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ακρίβεια στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γονάτου. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις δεξιότητες του έμπειρου χειρουργού σας.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, το ROSA Knee λειτουργεί σαν ένα σύστημα GPS υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί οπτικούς ιχνηλάτες και μια μίνι κάμερα συνδεδεμένη στο πόδι σας για να προσδιορίσει την ακριβή θέση του γόνατος. Το ρομποτικό σύστημα πραγματοποιεί ρυθμίσεις ακόμη και με την παραμικρή κίνηση των ποδιών σας, εξασφαλίζοντας ότι το χειρουργικό σχέδιο που σχεδιάστηκε από τον χειρουργό σας πραγματοποιείται χωρίς αλλαγές και με υψηλό βαθμό ακρίβειας. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, στον χειρουργό σας παρέχονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από το ROSA Knee System, το οποίο ενισχύει την ικανότητα του χειρουργού σας, επιτρέποντας την ακριβή τοποθέτηση του εμφυτεύματος γονάτου.

Ποια είναι τα Πλεονεκτήματα της Ρομποτικής Αρθροπλαστικής Γόνατος με το ROSA® Robotic Total Knee System;

Όντας μια ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση, το σύστημα γονάτου ROSA® προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη:

● Μικρότερες τομές με μειωμένη ουλή και ελάχιστη απώλεια αίματος
● Λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο
● Μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και περίοδος ανάρρωσης
● Γρηγορότερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
● Χαμηλότερη συχνότητα επιπλοκών
● Ακριβής τοποθέτηση του εμφυτεύματος
● Μειωμένος τραυματισμός σε γειτονικούς ιστούς
● Αυξημένη μακροζωία του εμφυτεύματος