Αναθεώρηση αρθροπλαστικής γόνατος
Αναθεώρηση αρθροπλαστικής γόνατος

Αναθεώρηση αρθροπλαστικής Γόνατος

Αναθεώρηση αρθροπλαστικής γόνατος
Αναθεώρηση αρθροπλαστικής γόνατος

Αναθεώρηση Αρθροπλαστικής Γόνατος

Συνολική αντικατάσταση γόνατος

Η Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος είναι μία από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, βελτιώνει αισθητά την ποιότητα ζωής των ασθενών, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στις συνήθεις δραστηριότητες τους χωρίς χρόνιο πόνο στο γόνατο. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, μια αρθροπλαστική γόνατος μπορεί να αποτύχει για διάφορους λόγους. Όταν συμβεί αυτό, το γόνατό σας μπορεί να γίνει επώδυνο, δύσκαμπτο ή ασταθές, καθιστώντας δύσκολη την εκτέλεση των καθημερινών σας δραστηριοτήτων.
Εάν η αρθροπλαστική γόνατος αποτύχει, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να κάνετε μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση – Αναθεώρηση Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος.

Σε αυτή την επέμβαση, ο γιατρός σας αφαιρεί μερικά ή όλα τα μέρη της αρχικής πρόθεσης και τα αντικαθιστά με νέα.

Αν και οι δύο επεμβάσεις έχουν τον ίδιο στόχο – να ανακουφίσουν τον πόνο και να βελτιώσουν τη λειτουργία – η χειρουργική επέμβαση αναθεώρησης είναι διαφορετική από την αρχική.

Είναι μια πιο σύνθετη διαδικασία που απαιτεί εκτεταμένο σχεδιασμό και εξειδικευμένα εμφυτεύματα και εργαλεία για την επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος

Αναθεώρηση αρθροπλαστικής γόνατος
Αναθεώρηση αρθροπλαστικής γόνατος

Αναθεώρηση
Συνολική αντικατάσταση γόνατος

Περιγραφή

Κατά τη διάρκεια της αρχικής Αρθροπλαστικής Γόνατος, η άρθρωση του γόνατος αντικαθίσταται με ένα εμφύτευμα, κατασκευασμένο από μεταλλικά και πλαστικά συστατικά.

Αν και οι περισσότερες Αρθροπλαστικές Γόνατος είναι πολύ επιτυχείς, με την πάροδο του χρόνου προβλήματα όπως η φθορά των εμφυτευμάτων και η χαλάρωση μπορεί να απαιτήσουν μια διαδικασία αναθεώρησης για την αντικατάσταση των αρχικών υλικών.

Οι αναθεωρήσεις αρθροπλαστικής ισχίου  και γόνατος στην Ελλάδα αρχίζουν και αυξάνονται δραματικά

Καθημερινά βλέπουμε φθαρμένες αρθροπλαστικές αφού η πρώτη εποχή έχει αρχίσει σχεδόν πριν 40 χρόνια. Όμως τα πάντα είναι φθαρτά έτσι και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν την προηγούμενη δεπαενταετία με εικοσαετία στις  επεμβάσεις αρθροπλαστικής ισχίου αλλά και γόνατος ακολουθούν τους νόμους της φύσης και φθείρονται σταδιακά. Δείτε περισσότερα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αναθεώρησης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάζεται να αναθεωρηθεί μόνο ένα εμφύτευματης πρόθεσης.

Άλλες φορές, και τα τρία μέρη – μηριαία, κνημιαία και επιγονατίδα – πρέπει να αφαιρεθούν ή να αντικατασταθούν και το οστό γύρω από το γόνατο πρέπει να ανακατασκευαστεί με μεταλλικά κομμάτια που υποκαθιστούν το οστό που λείπει ή οστικό μόσχευμα.

Η βλάβη στο οστό μπορεί να καταστήσει δύσκολο για το γιατρό να χρησιμοποιήσει τυποποιημένα εμφυτεύματα γόνατος για αναθεώρηση της αντικατάστασης του γόνατος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρησιμοποιήσει εξειδικευμένα εμφυτεύματα με μακρύτερα, παχύτερα στελέχη των προθέσεων για επιπλέον υποστήριξη.