Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου
Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου

Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου

Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου
Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου

Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου: Πλοήγηση με το Σύστημα Naviswiss

Η τεκμηριωμένη επιβεβαίωση στην ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου και επιπλέον ο έλεγχος στην τοποθέτηση υλικών είναι απαραίτητος. Πρώτοι στην Ελλάδα, χρησιμοποιήσαμε το σύστημα πλοήγησης Naviswiss. Στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού, το σύστημα επιβεβαιώνει την τοποθέτηση και τεκμηριώνει γραπτά τη διαδικασία.

Η Naviswiss έχει δημιουργήσει ένα σύστημα πλοήγησης ισχίου που υποστηρίζει την ελάχιστη επεμβατική χειρουργική επέμβαση σε ύπτια και πλάγια θέση του ασθενούς και βοηθά τον χειρουργό στην ακριβή εφαρμογή και τεκμηρίωση της ευθυγράμμισης της κοτύλης, του μήκους του ποδιού και της απόκλισης από τον άξονα (Offset). Δεν απαιτείται προεγχειρητική αξονική τομογραφία.

Το επίκεντρο της πλοήγησης Naviswiss είναι η απλότητα και η ουσιαστική λειτουργικότητα δίνοντας στον χειρουργό τον πλήρη έλεγχο. Το Naviswiss συνεισφέρει ουσιαστικά στην επίτευξη του προγραμματισμένου αποτελέσματος και την βελτιστοποιημένη ευθυγράμμιση του ισχίου του
ασθενούς.

Τελικός στόχος είναι, μετά την ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου, οι ασθενείς να αισθάνονται σαν να ζουν με ένα φυσιολογικό και ανεπηρέαστο ισχίο. Για να το πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα απαιτείται η εφαρμογή βέλτιστων χειρουργικών τεχνικών για την αποκατάσταση ή τη διόρθωση της ανατομίας του ισχίου. Η πλοήγηση διαδραματίζει βασικό ρόλο σε αυτό.

Με την χρήση αυτών των τεχνικών ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο επιπλοκών, μεγιστοποιώντας παράλληλα την άνεση και τη μακροζωία του εμφυτεύματος του ασθενούς. Ο 3D προεγχειρητικός σχεδιασμός εξελίσσεται και η πλοήγηση είναι το κατάλληλο εργαλείο για τη μεταφορά αυτού του εξατομικευμένου σχεδιασμού στην χειρουργική επέμβαση.

Κάθε οργανισμός και κάθε σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τις δικές του προκλήσεις. Αυτό που όλοι έχουμε κοινό είναι απαιτητικοί ασθενείς, δύσκολες περιπτώσεις, μικρές τομές, πολυάσχολα προγράμματα και αλλαγή προσωπικού, για να αναφέρουμε μερικά.

Η χρήση έξυπνων τεχνολογιών εξοικονομεί σημαντικά χειρουργικό χρόνο και παράγει αποτελέσματα υψηλής ποιότητας προς όφελος των ασθενών. Η έρευνα και η ανάπτυξη είναι συνεχής και πλέον η πρόσβαση σε νέες έξυπνες και ταυτόχρονα εύκολα εφαρμόσιμες τεχνολογίες είναι προσιτή σε όλους, για τους τομείς της χειρουργικής ισχίου και γόνατος.

Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου
Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου
Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου

Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου

3D προεγχειρητικός σχεδιασμός

Η επιτυχία της ρομποτικής αρθροπλαστικής ισχίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή ευθυγράμμιση της κοτύλης αλλά και από τον αποκατάσταση του μήκους του σκέλους, κάτι το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο ειδικά με την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών διαδικασιών. Σημαντικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί ο σωστός προεγχειρητικός σχεδιασμός αλλά και η δυνατότητα της πιστής εφαρμογής του σχεδιασμού κατά την διάρκεια της επέμβασης.

Η χρήση 3D μοντέλων κατά την διάρκεια του προεγχειρητικού σχεδιασμού, αλλά και η πλοήγηση κατά τη διάρκεια της επέμβασης αρθροπλαστικής ισχίου μπορεί να βοηθήσει τους χειρουργούς να πετύχουν μεγάλη ακρίβεια στο τελικό αποτέλεσμα.

Ακριβής Τοποθέτησή Εξατομικευμένου Εμφυτεύματος (Custom Hip) - Πρόθεση Ισχίου με Τεχνολογία Hipplan

Το κάθε ισχίο είναι μοναδικό. Η ανατομία του ισχίου είναι περίπλοκη και διαφέρει σημαντικά από το ένα άτομο στο άλλο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο σχήμα των οστών που μπορεί να εξαρτάται από το μέγεθος, το φύλο, τη σωματική δραστηριότητα ή τις συνέπειες ενός τραυματισμού.

Το ισχίο του κάθε ατόμου είναι επομένως μοναδικό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο. Όταν τοποθετείται μια πρόθεση ισχίου, είναι απαραίτητο η πρόθεση να έχει την κατάλληλη μορφολογία που θα αποκαταστήσει το πολύ συγκεκριμένο σχήμα του μηριαίου οστού και της άρθρωσης του ισχίου του ασθνεούς, προκειμένου να είναι σε θέση να ανακτήσει, όσο είναι δυνατόν, την πιο φυσική λειτουργία του ισχίου και την κινητικότητα.

Μια πρόθεση που είναι μοναδική, όπως και το κάθε άτομο. Οι τυποποιημένες προθέσεις ισχίου αποτελούνται από διάφορα μεγέθη αλλά έχουν ένα μοναδικό σχήμα που αντιστοιχεί σε ένα μέσο ανατομικό μέγεθος.

Αντίθετα, η CUSTOM HIP( επί παραγγελία πρόθεση) ταιριάζει πιστά με το σχήμα του μηριαίου οστού σας, αναπαράγει το μήκος του ποδιού σας και αποκαθιστά τη μυϊκή ισορροπία του ισχίου σας. Επωφεληθείτε από ένα εμφύτευμα προσαρμοσμένο στην ανατομία σας, το οποίο σας επιτρέπει να ανακτήσετε την κινητικότητά σας και μια φυσιολογική ζωή. Η πρόθεση προσαρμόζεται σε σας και όχι το αντίστροφο.

Πώς γίνεται η πρόθεση του ασθενούς;

 

Η Symbios, με βάση ένα 3D μοντέλο του μηριαίου οστού σας από αξονική τομογραφία, σχεδιάζει και κατασκευάζει μια Custom Made (επί παραγγελία πρόθεση) ειδικά για το μηριαίο οστό σας. Τα επί παραγγελία εμφυτεύματα στη συνέχεια κατασκευάζονται  για την παράδοση μερικές εβδομάδες αργότερα στο νοσοκομείο για την επέμβασή σας.

Τι είναι τα Εξατομικευμένα εμφυτεύματα (Custom Hip);

Δεδομένου ότι η μορφολογία ισχίου ορισμένων ασθενών δεν επιτρέπει την εμφύτευση ενός τυποποιημένου εμφυτεύματος ισχίου, η Symbios έχει αναπτύξει μια εξατομικευμένη (κατά παραγγελία) προσθετική λύση για την εξατομικευμένη αντικατάσταση ισχίου, η οποία θεωρείται επίσης μια λύση “φτιαγμένη στα μέτρα σας”.

Ξεκινώντας με την αξονική τομογραφία, το Custom Hip™ είναι απόλυτα κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα ανατομικών παραλλαγών του μηριαίου οστού σε ολόκληρο τον πληθυσμό και επιτρέπει στον ασθενή να ανακτήσει μια απολύτως φυσιολογική ποιότητα ζωής.

Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου
Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου

Τι Είναι η Τεχνολογία Hipplan;

Το Custom Hip™, με 15 χρόνια μετεγχειρητικά δημοσιευμένα αποτελέσματα, έχει επιδείξει μια ιδιαίτερα αποτελεσματική ανταπόκριση στη θεραπεία πολύπλοκων ενδείξεων, όπως σοβαρές δυσπλασιές ή νεαροί ασθενείς. Αντλώντας από 19 χρόνια κλινικής εμπειρίας που περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την κατασκευή πάνω από 21.400 Custom Hip™ προθέσεις, η Symbios έχει παρουσιάσει το πρώτο σύστημα που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο των 3 βασικών ανατομικών αρχών για την ανοικοδόμηση της άρθρωσης ισχίου.

Το σύστημα Symbios αποτελείται από 3 στοιχεία:

1. 3D λογισιμικό προγραμματισμού: HipPlan®
2. Εξατομικευμένα εμφυτεύματα
3. Αξιόπιστη και αναπαραγώγιμη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων