Naviswiss ένα Εξελιγμένο και Καινοτόμο σύστημα πλοήγησης στη Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου

Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου με το πιο Εξελιγμένο Σύστημα Naviswiss

Το σύστημα Naviswiss είναι σίγουρα το πιο εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης που χρησιμοποιείται από τους ιατρούς κατά τη διάρκεια της επέμβασης αρθροπλαστικής ισχίου. Πρόκειται για ένα εργαλείο προεγχειρητικού σχεδιασμού με λογισμικό Naviplan, το οποίο αποτελεί μια καινοτόμα μέθοδο στη ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου.

Αρχικά, αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής είναι ότι το σημαντικότερο ίσως εργαλείο που διαθέτει ο ορθοπεδικός είναι ο σωστός προεγχειρητικός σχεδιασμός σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ωστόσο, χρειάζεται και ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός προκειμένου να επιτευχθεί μια ασφαλής επέμβαση που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την απόλυτη επιτυχία της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου, αυτή εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη σωστή ευθυγράμμιση της κοτύλης, δηλαδή του τμήματος υποδοχής της άρθρωσης ισχίου, καθώς και από την αποκατάσταση του μήκους του σκέλους.

Ωστόσο, η επίτευξη αυτών των δύο δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά όταν πρόκειται να εφαρμοστούν ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η εμπειρία και οι γνώσεις του ιατρού παίζουν βασικό ρόλο στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της επεμβατικής διαδικασίας. Εφόσον ο ορθοπεδικός έχει πραγματοποιήσει έναν σωστό και ολοκληρωμένο προεγχειρητικό σχεδιασμό, καλείται να εφαρμόσει τον σχεδιασμό αυτόν ώστε να θεραπεύσει οριστικά τον ασθενή. Όπως προαναφέρθηκε, τα βασικά του εργαλεία του είναι η μέτρηση 3D μοντέλων κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικού σχεδιασμού, καθώς και η πλοήγηση που πραγματοποιείται στην επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου.

Το σύστημα πλοήγησης Naviswiss λειτουργεί ως το κορυφαίο εργαλείο προεγχειρητικού σχεδιασμού που χρησιμοποιείται από τον ορθοπεδικό για την αυτόματη ανάλυση των δεδομένων της αξονικής τομογραφίας. Παράλληλα, το σύστημα Naviswiss προτείνει την αρχική διαμόρφωση του εμφυτεύματος. Ουσιαστικά, με την ολοκλήρωση της επανεξέτασης και της λεπτομερής ρύθμισης, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς του προεγχειρητικού σχεδίου στο σύστημα πλοήγησης, ώστε να γίνει χρήση του κατά τη διάρκεια της επέμβασης και να εκτελεστεί όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί και προγραμματιστεί.

Ο ορθοπεδικός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ελεύθερα μεταξύ της απλής πλοήγησης για τα πιο απλά περιστατικά ή της πιο εξελιγμένης ροής εργασίας σχεδιασμού και πλοήγησης με βάση την αξονική τομογραφία για τις πιο περίπλοκες περιπτώσεις. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος Naviswiss είναι, αρχικά, η μείωση του χειρουργικού χρόνου, όπως και το γεγονός ότι είναι συμβατό με όλες τις χειρουργικές προσπελάσεις. Επιπροσθέτως, το σύστημα πλοήγησης Naviswiss είναι κατάλληλο για πρωτογενείς αρθροπλαστικές όπως και για επεμβάσεις αναθεώρησης, ενώ είναι το μοναδικό σύστημα που δεν χρειάζεται επιπλέον τομές στον ασθενή.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα εργαλείο ρομποτικής αρθροπλαστικής ισχίου που είναι μοναδικό, καθώς δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο ή αντίστοιχο σύστημα. Δίνει πολλές δυνατότητες στον ορθοπεδικό, ενώ συμβάλει στο να διεξαχθεί η αρθροπλαστική ισχίου με επιτυχία και κυρίως, με ασφάλεια.

Περισσότερα Άρθρα

Share:

Επικοινωνήστε

To site χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την ορθή λειτουργία του. Με την είσοδο σας συναινείτε σε αυτό.