Εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος (personalized knee system)

Η αρθροπλαστική επέμβαση ισχίου και γόνατος : Πότε και σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ (PERSONALIZED KNEE SYSTEM) Κάθε ασθενής είναι μοναδικός όπως μοναδική είναι και η κάθε επέμβαση. Το σύστημα εξατομικευμένης αρθροπλαστικής γόνατος χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη αξονική και μαγνητική MRI τομογραφία και συνδυάζει την κλασική φιλοσοφία διόρθωσης των ανατομικών στοιχείων γόνατος με τη σύγχρονη εξατομίκευση της πρόθεσης του γόνατος. Αυτό επιτυγχάνεται αφού πρώτα το γόνατο του ασθενούς παράγεται σε 3D γίνονται οι διορθώσεις στον υπολογιστή και μετά παρασκευάζονται οι ειδικοί ρομποτικοί οδηγοί που μας βοηθούν να τοποθετήσουμε με ακρίβεια χιλιοστού την πρόθεση.

Το σύστημα αυτό μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πολλές επιλογές και διαφορετικά νούμερα από τα υλικά και έχει ως αποτέλεσμα την άριστη τοποθέτηση αυτών.

Η εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος δεν καταστρέφει τους ιστούς δεν διανοίγονται οπές στα οστά δεν υπάρχει απώλεια αίματος και μειώνεται δραστικά ο χειρουργικός χρόνος σε 30-35 λεπτά.

Ο ασθενής περπατάει πάντα την πρώτη ημέρα 3-4 ώρες μετά το χειρουργείο και εξέρχεται από τη κλινική σε 24-48 ώρες βαδίζοντας μόνο με τη μία πατερίτσα εάν χρειαστεί. Στο 95% των περπτώσεων δεν χρησιμοποιείται μετάγγιση αίματος. Η εδραίωση αυτής της μεθόδου ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνικό χώρο στον Ιατρό κ.Γάκη  και έχει βρει μιμητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αφού video αυτών των ασθενών έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο αλλά και σε επιστημονικές ημερίδες.

Ευάγγελος Γάκης
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής
Ιατρικό Αθηνών Κλινική Ψυχικού_row]

Περισσότερα Άρθρα

Share:

Επικοινωνήστε

To site χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την ορθή λειτουργία του. Με την είσοδο σας συναινείτε σε αυτό.