ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ

Τι είναι Αναθεώρηση Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου;

Η αναθεώρηση Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου είναι η χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει τη διόρθωση μιας αποτυχημένης Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου και  την αντικατάσταση της με νέα υλικά.  Η απόφαση για Αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα συνεκτίμησης :
  • της έκτασης και εντόπισης της οστεόλυσης
  • των συμπτωμάτων (πόνος, χωλότητα)
  • του ρυθμού επιδείνωσης
  • της ηλικίας
  • της γενικής κατάστασης υγείας του ασθενούς
Η εφαρμογή της Αναθεώρησης για τον Ορθοπαιδικό συνιστά χειρουργική πρόκληση, προσωπική ευθύνη  και δεοντολογική υποχρέωση.
Ναι! Όταν η αρθροπλαστική φθαρεί ή επέλθει χαλάρωση πρέπει να αναθεωρηθεί.  Η Αναθεώρηση Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου αποτελεί μια επιβεβαιωμένα πιο πολύπλοκη διαδικασία από την αρχική Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου, όμως με κύριο παράγοντα τη βαθιά εμπειρία του Ευάγγελος Γάκης - Ορθοπαιδικός Χειρουργός αλλά και την οργάνωση της ομάδας του μπορεί να εκτελεσθεί με απόλυτη επιτυχία!  
Η Αναθεώρηση Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου είναι μια άκρως δύσκολη επέμβαση και μπορεί να γίνει μόνο στα χέρια ενός εμπείρου γιατρού! Το πλήθος των επεμβάσεων και η συνεχής ενίσχυση των γνώσεων και των πιστοποιήσεων του γιατρού είναι τα πραγματικά εργαλεία στην επιτυχία της επέμβασης. Η άμεση κινητικότητα σε οποιαδήποτε επιπλοκή και η πλήρως οργανωμένη ομάδα δίνουν στον Ευάγγελος Γάκης - Ορθοπαιδικός Χειρουργός τα απαραίτητα στοιχειά για να κάνει την υπόσχεση πράξη!
Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς που έχει υποβληθεί σε Αναθεώρηση Ολικής Αρθροπλαστικής είναι απολύτως εξατομικευμένη. Σχεδόν πάντοτε η κινητοποίηση – έγερση είναι άμεση, δηλαδή τις πρώτες 12-24 ώρες και πραγματοποιείται με την καθοδήγηση και την επίβλεψη φυσικοθεραπευτών. Η παραμονή του ασθενούς στο Νοσοκομείο διαρκεί περίπου 2-3 μέρες.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ Όταν η αρθροπλαστική φθαρεί η επέλθει χαλάρωση πρέπει να αναθεωρηθεί .Η επιστήμη και η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν έχει ακόμα συμβάλει ουσιαστικά όσον αφορά τα εξωτερικά βοηθήματα τα οποία βοηθούν στην σωστή τοποθέτηση των υλικών .Επομένως ο κύριος παράγοντας είναι ο χειρουργός ιατρός ο οποίος θα έχει μεγάλη εμπειρία, (γνώση των υλικών των προηγούμενων δεκαετιών,γνώση των σύγχρονων υλικών επανατοποθέτησης) αλλά και έχει την οργάνωση της ομάδας για να εκτελεσθεί η αναθεώρηση που από μόνη της είναι μια βαρειά επέμβαση μεγαλύτερης βαρύτητας απ' ότι η πρώτη επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου .Ο χειρουργός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για το κάθε ενδεχόμενο διότι η πολυπλοκότητα των υλικών η αφαίρεση τους, η επανατοποθέτηση , προϋποθέτουν βαθειά γνώση και εμπειρία .Παρακάτω δύο ασθενείς με ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ αρθροπλαστικής ισχίου .Φαίνονται σαν να έχουν χειρουργηθεί με ολική αρθροπλαστική ισχίου αλλά η αλήθεια είναι ότι η επέμβαση τους σε βαρύτητα ήταν αρκετά μεγαλύτερη απο oτι μια αρχική επέμβαση ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ισχίου.Σας ευχαριστώ

Gepostet von Evangelos Gakis am Freitag, 15. März 2019

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Από το 2003 ως σήμερα έχουμε θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς με απόλυτη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Είμαστε πρωτοπόροι στις σύγχρονες τεχνικές θεραπείας ισχίου και γόνατου.
Πρώτο μας μέλημα είναι η πλήρης αποκατάσταση του ασθενούς και πρωταρχικοί μας στόχοι είναι η υγεία και η καλυτέρευση στη ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας.
Ο κύριος Γάκης είναι από τους ελάχιστους γιατρούς που ασχολείται με τον σχεδιασμό και την λειτουργικότητα μέσων που βοηθούν στην εξέλιξη της επιστήμης.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διάγνωση και την διαχείριση νεαρών ενηλίκων που πάσχουν από ισχίο, κοτύλης δυσπλασία, αρθρίτιδα και παθήσεις στο γόνατο.
Χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα υλικά.
Άριστα αισθητικά αποτελέσματα και κινητοποίηση των ασθενών σε λίγες μόνο ώρες.
Χρησιμοποιήσαμε πρώτοι στην Ελλάδα για έλεγχο όλα τα 3D μοντέλα εξατομικευμένης αρθροπλαστικής γόνατος
Μεγαλύτερη σειρά 3D αρθροσκοπικών και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη
Χρησιμοποιούμε 3D προθέσεις οι οποίες θα είναι η νέα τάση, που θα καταργήσουν όλες τις τεχνικές navigation και είναι επαναστατικές τόσο για το κόστος του ασθενούς, όσο και για τις κλινικές

ΑΡΘΡΑ