Εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος (personalized knee system)

600 400 support

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ (PERSONALIZED KNEE SYSTEM)

Κάθε ασθενής είναι μοναδικός όπως μοναδική είναι και η κάθε επέμβαση. Το σύστημα εξατομικευμένης αρθροπλαστικής γόνατος χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη αξονική και μαγνητική MRI τομογραφία και συνδυάζει την κλασική φιλοσοφία διόρθωσης των ανατομικών στοιχείων γόνατος με τη σύγχρονη εξατομίκευση της πρόθεσης του γόνατος. Αυτό επιτυγχάνεται αφού πρώτα το γόνατο του ασθενούς παράγεται σε 3D γίνονται οι διορθώσεις στον υπολογιστή και μετά παρασκευάζονται οι ειδικοί ρομποτικοί οδηγοί που μας βοηθούν να τοποθετήσουμε με ακρίβεια χιλιοστού την πρόθεση.

Το σύστημα αυτό μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πολλές επιλογές και διαφορετικά νούμερα από τα υλικά και έχει ως αποτέλεσμα την άριστη τοποθέτηση αυτών.

Η εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος δεν καταστρέφει τους ιστούς δεν διανοίγονται οπές στα οστά δεν υπάρχει απώλεια αίματος και μειώνεται δραστικά ο χειρουργικός χρόνος σε 30-35 λεπτά.

Ο ασθενής περπατάει πάντα την πρώτη ημέρα 3-4 ώρες μετά το χειρουργείο και εξέρχεται από τη κλινική σε 24-48 ώρες βαδίζοντας μόνο με τη μία πατερίτσα εάν χρειαστεί. Στο 95% των περπτώσεων δεν χρησιμοποιείται μετάγγιση αίματος. Η εδραίωση αυτής της μεθόδου ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνικό χώρο στον Ιατρό κ.Γάκη  και έχει βρει μιμητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αφού video αυτών των ασθενών έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο αλλά και σε επιστημονικές ημερίδες.

Ευάγγελος Γάκης
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής
Ιατρικό Αθηνών Κλινική Ψυχικού

VIDEO

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Από το 2003 ως σήμερα έχουμε θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς με απόλυτη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Είμαστε πρωτοπόροι στις σύγχρονες τεχνικές θεραπείας ισχίου και γόνατου.
Πρώτο μας μέλημα είναι η πλήρης αποκατάσταση του ασθενούς και πρωταρχικοί μας στόχοι είναι η υγεία και η καλυτέρευση στη ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας.
Ο κύριος Γάκης είναι από τους ελάχιστους γιατρούς που ασχολείται με τον σχεδιασμό και την λειτουργικότητα μέσων που βοηθούν στην εξέλιξη της επιστήμης.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διάγνωση και την διαχείριση νεαρών ενηλίκων που πάσχουν από ισχίο, κοτύλης δυσπλασία, αρθρίτιδα και παθήσεις στο γόνατο.
Χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα υλικά.
Άριστα αισθητικά αποτελέσματα και κινητοποίηση των ασθενών σε λίγες μόνο ώρες.
Χρησιμοποιήσαμε πρώτοι στην Ελλάδα για έλεγχο όλα τα 3D μοντέλα εξατομικευμένης αρθροπλαστικής γόνατος
Μεγαλύτερη σειρά 3D αρθροσκοπικών και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη
Χρησιμοποιούμε 3D προθέσεις οι οποίες θα είναι η νέα τάση, που θα καταργήσουν όλες τις τεχνικές navigation και είναι επαναστατικές τόσο για το κόστος του ασθενούς, όσο και για τις κλινικές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ