Άντερσεν 1, Αθήνα 115 25
+30 6971 839800
03
02

1 2

Έξι χρόνια Εξατομικευμένη Αρθροπλαστική Γόνατος- Biomet

Έξι χρόνια εξατομικευμένης αρθροπλαστικής γόνατος. Τα πάντα ξεκινούν αμφιλεγόμενά και ετσι πρέπει!!!!
Το αν κατι θα εδραιωθεί εξαρτάται απο την αποδοχή αλλα και αυτός που προσπαθέι να το εδραιώσει να εχει προνομιακή σχέση με το αντικείμενο . Ξεκίνησαμε πρώτοι και βλέπουμε πλέον οτι οι περισσότεροι συνάδελφοι χρησιμοποιούν τη μέθοδο που εμπιστευθήκαμε και που οι ασθενείς, μας εμπιστεύτηκαν. Αυτό είναι το αληθινό κέρδος !!!!!! Η ηθική ικανοποίηση.
Γιατί η επιστήμη πρέπει  να εξελίσσεται !!!!!

 

 

Ελαχιστα επεμβατικη Χειρουργικη

 

Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Ισχiου M.I.S.

 

Αρθροπλαστική Γόνατος MIS

 
 

Αναθεώρηση Αρθροπλαστικής Γόνατος & Ισχiου

 

Αναγεννητική Αρθροπλαστική Μεγάλων Αρθρώσεων

Αρθροπλαστική Ισχίου

To ισχίο είναι μια απλή άρθρωση με μία στρογγυλή κεφαλή και μια υποδοχή. Σε κανονική κατάσταση η άρθρωση δουλεύει κανονικά και κινείται η κεφαλή μέσα στην υποδοχή της χωρίς πόνο. Σε περιπτώσεις όμως όπως οστεοαρθρίτιδας, ατυχήματος, ή άλλης καταπόνησης διαταράσσεται η σωστή λειτουργία της άρθρωσης. Αυτό προκαλεί πόνο, μυική αδυναμία, και περιορισμένη κίνηση. Για βελτίωση των συνθηκών ζωής του ανθρώπου που πάσχει και συνέχεια των καθημερινών του ασχολιών χωρίς πόνο απο την άρθρωσή του, προχωρούμε σε αντικατάσταση των αρθρώσεων με τεράστια επιτυχία!
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τις αρθροπλαστικές αυτές είναι απόλυτα ασφαλή και δεν φθείρονται!!!
Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα οτι οι μέθοδοι Aρθροπλαστικής Ισχίου και Εξατομικευμένης Αρθροπλαστικής Ισχίου Ελάχιστης Επεμβατικότητας - MIS είναι η βέλτιστη αντιμετώπιση του προβλήματος, αφενός για λιγότερη καταπόνηση των οστών στο μέλλον αλλά κυριότερα για την αποκατάσταση της ηρεμίας και καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ο κ.Γάκης ξεκίνησε προ 12ετίας την ελάχιστη επεμβατική του ισχίου ( M.I.S ) αμέσως μετά το 2003 χρησιμοποιώντας την οπίσθια προσπέλαση η οποία είναι η πιο διεθνώς καταξιωμένη σε σχέση με όλες τις άλλες προσπελάσεις. Στα μεγάλα κέντρα της Αμερικής που θέλουν να έχουν άριστα αποτελέσματα χρησιμοποιείται η οπίσθια προσπέλαση και σε συνδυασμό με την M.I.S τεχνική και εργαλεία έχει τις λιγότερες επιπλοκές αιμορραγία και τη γρηγορότερη κινητοποίηση.
Οι προσπελάσεις
A.L.M.I.S και A.M.I.S υστερούν σε αποθεραπεία και ελευθερία βάδισης αμέσως μετά το χειρουργείο. Επίσης ο χρόνος του χειρουργείου αλλά και η πολυπλοκότητα των εργαλείων τις κάνουν ιδιαίτερα χρονοβόρες και πιο τραυματικές. Απόδειξη σε αυτό είναι ο μικρότερος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο. Το 85% των ασθενών εξέρχονται 24 ώρες μετά το χειρουργείο που έχει ο χειρουργημένος ασθενής με λάχιστη επεμβατική χειρουργική με οπίσθια προσπέλαση όπως και η ελευθερία βάδισης αμέσως μετά απ’το χειρουργείο 3-4 ώρες μετά χωρίς Π ή πατερίτσες. Επιπλέον η αμεσότητα στην οπίσθια προσπέλαση και η πολύ καλή οπτική που προσδίδει έχει σαν αποτέλεσμα ο χρόνος του χειρουργείου να μειώνεται στα 25 λεπτά και η απώλεια αίματος κυμαίνεται στα 200-300 ml. Η τελική αποκατάσταση τα χειρουργικής τομής δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά.Γίνεται πάντα με πλαστική χωρίς χρήση εξωτερικών ραμμάτων ώστε το αποτέλεσμα να είναι άριστο.

Ευάγγελος Γάκης
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής
Ιατρικό Αθηνών

 

- Δείτε τα video παρακάτω αμέσως μετά το χειρουργείο 24ωρες μετά και κατά τις μετεγχειρητικές επισκέψεις των ασθενών στο ιατρείο.

Δείτε τα Βιντεο των Ασθενών

Εξατομικευμένη Αρθροπλαστική Γόνατος (personalized knee system)

Κάθε ασθενής είναι μοναδικός όπως μοναδική είναι και η κάθε επέμβαση. Το σύστημα εξατομικευμένης αρθροπλαστικής γόνατος χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη αξονική και μαγνητική MRI τομογραφία και συνδυάζει την κλασική φιλοσοφία διόρθωσης των ανατομικών στοιχείων γόνατος με τη σύγχρονη εξατομίκευση της πρόθεσης του γόνατος. Αυτό επιτυγχάνεται αφού πρώτα το γόνατο του ασθενούς παράγεται σε 3D γίνονται οι διορθώσεις στον υπολογιστή και μετά παρασκευάζονται οι ειδικοί ρομποτικοί οδηγοί που μας βοηθούν να τοποθετήσουμε με ακρίβεια χιλιοστού την πρόθεση.
Το σύστημα αυτό μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πολλές επιλογές και διαφορετικά νούμερα από τα υλικά και έχει ως αποτέλεσμα την άριστη τοποθέτηση αυτών.
Η εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος δεν καταστρέφει τους ιστούς δεν διανοίγονται οπές στα οστά δεν υπάρχει απώλεια αίματος και μειώνεται δραστικά ο χειρουργικός χρόνος σε 30-35 λεπτά.
Ο ασθενής περπατάει πάντα την πρώτη ημέρα 3-4 ώρες μετά το χειρουργείο και εξέρχεται από τη κλινική σε 24-48 ώρες βαδίζοντας μόνο με τη μία πατερίτσα εάν χρειαστεί. Στο 95% των περπτώσεων δεν χρησιμοποιείται μετάγγιση αίματος. Η εδραίωση αυτής της μεθόδου ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνικό χώρο στον Ιατρό κ.Γάκη  και έχει βρει μιμητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αφού video αυτών των ασθενών έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο αλλά και σε επιστημονικές ημερίδες.

Ευάγγελος Γάκης
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής
Ιατρικό Αθηνών Κλινική Ψυχικού

 


Παρακάτω σας παραθέτουμε video μαρτυρίες των ασθενών που περπατούν αμέσως μετά το χειρουργείο κατά την επίσκεψη στο ιατρείο αλλά και μετά από λίγες ημέρες ή και περισσότερο από το χειρουργείο.

ααα

Δείτε Bίντεο Ασθενών Αρθροπλαστικής Γόνατος

evangelos gakis...Ο στόχος του ιατρού είναι η καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής του ασθενή και η επιστροφή του στις καθημερινές δραστηριότητες.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να βάζεις υψηλά στάνταρ στην εργασία σου και καμία υποχώρηση στην ποιότητα αυτής δεν είναι αποδεκτή.

Η ηθική ικανοποίηση όταν βλέπεις έναν ασθενή με κατεστραμμένο ισχίο ή γόνατο και με σοβαρή αναπηρία που με την επέμβαση της Αρθροπλαστικής η βάδιση και η αποθεραπεία του ν’αγγίζουν το τέλειο δε συγκρίνεται με τίποτα το υλικό.

Ευάγγελος Γάκης
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Ιατρικό Αθηνών, Κλινική Ψυχικού